Gjennomslag hos Creative Europe

I går kom den gledelige nyheten om at Creative Europe støtter det spennende internasjonale samarbeidsprosjektet Identity on the Line. Universitetet i Agder er partner i prosjektet som er ledet av Vest-Agder-museet og har partnere i Sverige, Danmark, Polen, Litauen, Slovenia og Kroatia. 

Prosjektet handler om syv ulike migrasjonsprosesser som har funnet sted i forskjellige europeiske land i løpet av de siste 100 årene, og ansatte fra syv museer og to universiteter vil intervjue tidligere migranter og deres etterkommere. Det innsamlede materialet vil bli brukt i utstillinger i de respektive landene, og resultatene vil bli sammenfattet og formidlet gjennom en felles vandreutstilling i Europa, publikasjoner, undervisningsopplegg for elever i europeiske land og workshops for museumsansatte. Prosjektets hovedformål er tilrettelegge for samhold og tilhørighet til Europa blant dagens migranter, de som har etablert seg på nye steder og i deres vertssamfunn. 

Nitten large-scale cooperation projects har fått midler fra Creative Europe, og «Identity on the Line» er ett av dem. Prosjektet ble støttet med totalt 1.281.601 EUR.

I tillegg til Vest-Agder-museet og Universitetet i Agder er Knud Rasmussens Hus i Danmark, Ajtte – Fjäll- och Samemuseum i Sverige,The Museum of Middle Pomerania i Polen, University of Vilnius i Litauen, the National Museum of Contemporary History i Slovenia og Ethnographic Museum of Istria i Kroatia partnere i prosjektet. Sammen skal vi jobbe frem gode måter å samle inn og videreformidle de sensitive historiene som fortsatt finnes i samfunnene og bruke dem for å illustrere migrasjonsprosessenes langtidskonsekvenser.

UiA har ansvar for koordineringen av prosjektets faglige perspektiver. Dette inkluderer ansvar for kapasitetsbyggende aktiviteter.

Prosjektet starter opp i august 2019 og vil vare i fire år. Tittelen Identity on the Line. Museal facilitation of sensitive cultural heritage as a groundwork for better integration in Europe viser til ett av våre hovedmål: å bruke erfaringer fra historiske hendelser for å gjøre dagens samfunn bedre.

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s